Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal “veelgestelde vragen” die u wellicht verder kunnen helpen. U kunt contact met ons opnemen indien uw vraag of antwoord er niet bij zit.

Waarom meedoen?
Zorg- en Welzijn organisaties die er voor kiezen het Roze Loper traject in te gaan, willen vooroordelen tegengaan en een organisatie zijn waar iedereen graag verblijft en werkt. Deze organisaties kunnen zich door de Roze Loper positief onderscheiden. De Roze Loper past in een modern beleid, waarbij sociale acceptatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen onderdeel zijn.

Zijn er kosten aan verbonden?
Ja, er zijn kosten aan verbonden. Roze 50+ doet haar best om deze kosten zo laag mogelijk voor de organisaties te houden. Zie hier de staffel voor een kostenindicatie.

Een andere vestiging van onze organisatie heeft al de Roze Loper, kunnen wij ook participeren?  
Ja dat kan! De Roze Loper wordt uitgereikt per locatie of indien gewenst voor de gehele koepel. Uw locatie kan dus ook meedoen met de Roze Loper. Benader uw collega, de contactpersoon van locatie die al een Roze Loper heeft en geef samen bij Roze 50+ aan dat u met meer locaties mee wilt doen met de Roze Loper. Dit is een zogenaamde "multi site audit". 

Is de Roze Loper onafhankelijk en deskundig?
Ja, de Roze Loper audit wordt uitgevoerd door één van de zes onafhankelijke certificerende instellingen.  De reguliere auditoren van de certificerende instellingen hebben veel ervaring met het afnemen van kwaliteitsaudits in de zorg. Ook hebben zij een Roze Loper training gevolgd. Hierdoor zijn zij deskundig in het afnemen van een Roze Loper audit. 

Hoe lang is de Roze Loper geldig?  
Als de resultaten van de instelling voldoende zijn, krijgt de organisatie voor drie jaar de Roze Loper. Na de eerste toelatingsaudit volgt binnen twaalf maanden opvolgingsaudit I en wederom na twaalf maanden opvolgingsaudit II. Drie maanden voor het verstrijken van de Roze Loper, volgt een her-audit waardoor de instelling weer voor drie jaar de Roze Loper kan bemachtigen. U gaat dus een overeenkomst aan met de certificerende instelling en Roze 50+ voor drie jaar.

Waarom worden mijn contactgegevens gecontroleerd?
Bij grote instellingen kan het zijn dat er meerdere personen de Roze Loper scan willen invullen. Om dubbele vermeldingen te voorkomen, controleert de beheerder van de website eerst de gegevens voordat u de scan kunt invullen. 

U heeft de Roze Loper scan ingevuld en de resultaten kloppen niet (meer)
Heeft u de scan ingevuld, maar kloppen de resultaten niet (meer)? Omdat de situatie bij uw zorg- of thuiszorginstellingen is gewijzigd? Of omdat er een foutje is gemaakt bij het invullen? E-mail dan naar de beheerder van de website onder vermelding van de vraag. De beheerder wijzigt het dan voor u.

Kan de Roze Loper ook in het buitenland behaald worden?
Ja, inmiddels hebben twee organisaties in Frankfurt de Roze Loper ontvangen. In Duitsland heet de Roze Loper “Der RegenbogenSchlüssel®”. Op korte termijn verwachten we meer RegenbogenSchlüssels uit te kunnen reiken.